• Nagerechten

Citroen Meringue in Glaasje - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Citroen meringue in glaasje is een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere traktatie die je kunt serveren als dessert of als tussendoortje. Het is een leuk en smakelijk recept dat je met een paar ingrediënten kunt maken. In dit artikel laten we je zien hoe je dit heerlijke recept kunt maken.

Citroen meringue in glaasje

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop de eieren in een kom en voeg de citroensap, suiker, bloem, boter en melk toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de poedersuiker toe en roer nogmaals goed door elkaar. Vet een ovenschaal in met boter en giet het mengsel in de ovenschaal. Bak de meringue in de oven gedurende 25 minuten. Haal de meringue uit de oven en laat afkoelen. Serveer de meringue in glaasjes en garneer met wat poedersuiker.

Kooktijd

De kooktijd voor dit recept is 25 minuten.

Citroen Meringue in Glaasje is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker dessert dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Het is een lekker fris dessert dat je met een paar ingrediënten kunt maken. Je kunt het serveren met een lekkere bbq worst in de oven of met een ijsbergsla met yoghurtsaus recept . Het is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken.

Kooktips

  • Gebruik verse citroen voor het citroensap.
  • Gebruik verse eieren voor het beste resultaat.
  • Gebruik een ovenschaal die bestand is tegen hoge temperaturen.
  • Gebruik een kom die bestand is tegen hoge temperaturen.
  • Gebruik een klopper om de eieren te kloppen.

Conclusie

Citroen meringue in glaasje is een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere traktatie die je kunt serveren als dessert of als tussendoortje. Volg de stappen en geniet van deze lekkere traktatie. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

citroen meringue in een glaasje

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food .