• Hoofdgerechten

Rode Kool Plaattaart - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De rode kool plaattaart is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een eenvoudig recept met een heerlijke smaak. Volg de stappen en geniet van deze overheerlijke plaattaart.

Rode kool plaattaart

Ingrediënten

  • 500 gram rode kool
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de rode kool in dunne reepjes en de uien in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de rode kool toe en bak het geheel nog 5 minuten. Voeg de appelazijn, honing, mosterd, kappertjes, rozijnen, pijnboompitten, geraspte kaas, paneermeel, bloem, boter, melk, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Rode Kool Plaattaart. Deze taart is een heerlijke combinatie van zoete rode kool, knapperige walnoten en een romige kaassaus. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Om deze taart te maken, heb je eerst rode kool nodig. Kook de rode kool in een pan met wat water en zout. Voeg vervolgens de walnoten toe en laat het geheel afkoelen. Vervolgens maak je de kaassaus door kaas, room en een beetje melk te mengen.

Leg de rode kool op een bakplaat en giet de kaassaus erover. Bak de taart vervolgens in de oven totdat de kaas goudbruin is. Serveer de taart met een salade en geniet van de heerlijke smaak.

Wil je meer lekkere recepten maken? Probeer dan eens kikkererwten weken hoe lang of weight watchers recepten witloof .

Vet een ovenschaal in met boter en giet het rode koolmengsel erin. Bak de plaattaart in de oven gedurende 30 minuten. Haal de plaattaart uit de oven en laat het afkoelen. Serveer de plaattaart warm of koud.

Tips

  • Voor een extra smaak kun je ook wat gedroogde oregano of tijm toevoegen.
  • Je kunt de plaattaart ook met gehakt of spek maken.
  • Je kunt de plaattaart ook met een laagje aardappelpuree maken.

Conclusie

De rode kool plaattaart is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een eenvoudig recept met een heerlijke smaak. Volg de stappen en geniet van deze overheerlijke plaattaart. Probeer het recept en laat je verrassen door de smaak!

rode kool plaattaart www.leukerecepten.nl

Meer informatie over het recept en andere recepten van Anna Meyer vind je op Anna Meyer en op Kookidee .