• Nagerechten

Panna Cotta met Frambozen in een Glaasje - Recept

Ingrediëntcalculator

Panna cotta is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Deze versie met frambozen in een glaasje is een echte traktatie. De combinatie van de zoete panna cotta met de zure frambozen is een ware smaaksensatie. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef Anna Meyer.

Panna cotta met frambozen in een glaasje

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 50 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 gram frambozen

Bereidingswijze

Verwarm de slagroom, melk en suiker in een steelpan. Voeg de gelatine toe en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Voeg de frambozen toe en roer goed door. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat het afkoelen in de koelkast. Laat het minstens 2 uur staan voordat je het serveert.

Panna Cotta met Frambozen in een Glaasje is een heerlijk Italiaans voorgerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een luchtige, romige pudding met een frisse frambozensmaak. Het is een perfecte manier om je gasten te verrassen met een lekker en origineel voorgerecht. Klik hier voor het recept.

Als je Panna Cotta met Frambozen in een Glaasje serveert, kun je er ook een heerlijke honig lente ui soep bij serveren. Klik hier voor het recept.

Tips

  • Je kunt de panna cotta ook maken met andere vruchten zoals aardbeien, bramen of kersen.
  • Voeg wat extra suiker toe als je het dessert zoeter wilt maken.
  • Je kunt de panna cotta ook maken in een bakvorm en vervolgens in stukken snijden.

Conclusie

Panna cotta met frambozen in een glaasje is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. De combinatie van de zoete panna cotta met de zure frambozen is een ware smaaksensatie. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke traktatie!

Panna cotta kerst www.leukerecepten.nl

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.