• Voorgerechten

Italiaans Voorgerecht in een Glaasje - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Het is tijd om je gasten te verrassen met een heerlijk Italiaans voorgerecht in een glaasje. Dit recept is gemaakt door chef Anna Meyer en is een eenvoudig te maken gerecht dat zeker indruk zal maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een smakelijk gerecht!

Italiaans voorgerecht in een glaasje

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de paprika, komkommer en ui in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met olijfolie, zout en peper en rooster in de oven gedurende 15 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een Italiaans voorgerecht in een glaasje. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekker en gezond alternatief voor de traditionele voorgerechten. Je kunt er bijvoorbeeld varkenshaas uit de airfryer of zelfgemaakte soesjes met slagroom in doen. Kan rundvlees in de airfryer en soesjes om zelf te vullen .

Giet het blikje tonijn af en verdeel de stukjes over de glazen. Voeg de geroosterde groenten toe en meng de olijfolie, citroensap, balsamicoazijn, mosterd, peterselie, zout en peper in een kom. Roer goed door en giet over de tonijn en groenten.

Zet de glazen in de koelkast en laat minstens een uur marineren. Serveer het voorgerecht koud met wat vers brood.

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Marinadetijd: 1 uur

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor een betere smaak.
  • Vervang de tonijn door zalm of garnalen.
  • Voeg wat knoflook toe voor een extra smaak.

Conclusie

Dit heerlijke Italiaanse voorgerecht in een glaasje is een eenvoudig te maken gerecht dat zeker indruk zal maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een smakelijk gerecht!

Dit artikel is geschreven door chef Anna Meyer. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Anna Meyer's website of volg haar op Instagram.