• Lunch

Koolhydraatarme broodjes maken met Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Koolhydraatarme broodjes zijn een gezonde en lekkere optie voor het ontbijt of als tussendoortje. Met de stap-voor-stap instructies van chef-kok Anna Meyer kun je deze broodjes eenvoudig thuis maken. Deze broodjes zijn een gezonde en lekkere optie voor het ontbijt of als tussendoortje.

Koolhydraatarme broodjes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml lauw water
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructies

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Voeg de zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad toe en kneed het deeg nogmaals goed.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Snijd het deeg in ronde broodjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodjes in de oven gedurende 15-20 minuten.

Anna Meyer heeft een geweldige manier gevonden om koolhydraatarme broodjes te maken. Ze gebruikt ingrediënten zoals volkorenmeel, eieren, kwark en kruiden om de broodjes smaakvol en gezond te maken. De broodjes zijn een perfecte snack voor tussendoor of als ontbijt. Probeer ook eens haar blauwe bessen banaan smoothie of sambal goreng telor bali recepten voor een gezonde maaltijd.

Tips van Anna Meyer

  • Gebruik versgemalen meel voor de beste smaak.
  • Voeg wat extra zaden toe voor meer smaak en voedingswaarde.
  • Gebruik een deegroller om het deeg zo dun mogelijk uit te rollen.
  • Bak de broodjes in de oven tot ze goudbruin zijn.

Conclusie

Koolhydraatarme broodjes zijn een gezonde en lekkere optie voor het ontbijt of als tussendoortje. Met de stap-voor-stap instructies van chef-kok Anna Meyer kun je deze broodjes eenvoudig thuis maken. Gebruik versgemalen meel voor de beste smaak en voeg wat extra zaden toe voor meer smaak en voedingswaarde. Bak de broodjes in de oven tot ze goudbruin zijn.

Dankzij deze recepten van Anna Meyer kun je nu eenvoudig koolhydraatarme broodjes maken. Probeer het recept en geniet van deze gezonde en lekkere broodjes.

Bewaren via Pinterest Koolhydraatarme broodjes

Bronnen: Anna Meyer, BBC Good Food