• Hapjes en snacks

Bladerdeegstengels met Pesto - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

De bladerdeegstengels met pesto zijn een heerlijk en simpel recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Deze stengels zijn een perfecte snack voor bij de borrel of als lunch. De combinatie van de knapperige bladerdeeg met de romige pesto maakt deze stengels een echte traktatie. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Bladerdeegstengels met pesto

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bestrijk het bladerdeeg met de pesto en strooi de geraspte kaas erover. Rol het bladerdeeg op tot een rol en snijd deze in stukken van ongeveer 2 cm dik. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de stukken met de olijfolie. Bak de stengels in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi de stengels met zout en peper naar smaak.

Bladerdeegstengels met Pesto zijn een heerlijk recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekker en gezond alternatief voor de klassieke snacks. Je kunt de stengels serveren als borrelhapje of als aperitiefhapje. Je kunt ze ook combineren met andere gerechten zoals tagliatelle met witte saus of wortelstamppot met zoete aardappel . Deze bladerdeegstengels met pesto zijn een echte aanrader!

Tips

  • Vervang de pesto door een andere smaakmaker zoals tapenade of hummus.
  • Vervang de geraspte kaas door geraspte amandelen of pijnboompitten.
  • Vervang de olijfolie door zonnebloemolie.

Conclusie

De bladerdeegstengels met pesto zijn een heerlijk en simpel recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. De combinatie van de knapperige bladerdeeg met de romige pesto maakt deze stengels een echte traktatie. Probeer deze stengels eens en geniet van de heerlijke smaak.

Bronnen: AH.nl, Anna Meyer