• Hoofdgerechten

Kip Kerrie met Bloemkoolrijst - Een Heerlijke Indiase Maaltijd

Ingrediëntcalculator

Kip kerrie met bloemkoolrijst is een heerlijke Indiase maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze maaltijd is een combinatie van kip kerrie, een kruidige saus, en bloemkoolrijst, een gezonde en smakelijke rijstvervanger. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Kip kerrie met bloemkoolrijst

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kopje bloemkoolrijst
  • 1 eetlepel koriander, fijngesneden

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin zijn. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, chili poeder en zout toe en roer goed. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Leg de kip kerrie in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kip kerrie gedurende 20 minuten. Verwarm ondertussen de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kip kerrie met de bloemkoolrijst en bestrooi met de koriander.

Kip Kerrie met Bloemkoolrijst is een heerlijke Indiase maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gerecht dat zowel smaakvol als gezond is. Het is een combinatie van kip, kerrie, bloemkoolrijst en verschillende kruiden. Het is een gerecht dat je met veel plezier kunt eten en dat je ook gemakkelijk kunt variëren.

Als je Kip Kerrie met Bloemkoolrijst wilt maken, heb je een aantal ingrediënten nodig. Je hebt kip, kerrie, bloemkoolrijst, uien, knoflook, tomatenpuree, kurkuma, koriander, komijn, kurkuma, kaneel, kardemom, gember, chilipepers en kokosmelk nodig. Als je deze ingrediënten hebt, kun je aan de slag.

Het maken van Kip Kerrie met Bloemkoolrijst is eenvoudig. Begin met het koken van de bloemkoolrijst. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze aan. Voeg de kerrie, uien, knoflook, tomatenpuree, kurkuma, koriander, komijn, kurkuma, kaneel, kardemom, gember, chilipepers en kokosmelk toe en laat het geheel een paar minuten koken. Serveer de Kip Kerrie met Bloemkoolrijst met een knorr groente wraps recepten of aardappels uit de oven voorkoken.

Tips

  • Vervang de kipfilet door kalkoenfilet of kipdrumsticks.
  • Vervang de bloemkoolrijst door gewone rijst of quinoa.
  • Voeg wat extra chili poeder toe als je van pittig eten houdt.

Conclusie

Kip kerrie met bloemkoolrijst is een heerlijke Indiase maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd. Voeg wat extra chili poeder toe als je van pittig eten houdt en vervang de bloemkoolrijst door gewone rijst of quinoa als je dat liever hebt. Eet smakelijk!

bloemkoolrijst met kip kerrie www.leukerecepten.nl

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.