• Bakrecepten

Citroen Meringue Taart Recept - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De Citroen Meringue Taart is een heerlijke taart die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met dit recept van Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, kun je deze taart perfect maken. Met de juiste ingrediënten en tips, zal je deze taart perfect kunnen maken.

Citroen meringue taart

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, citroensap, melk, bakpoeder en vanille extract in een kom. Roer het mengsel goed door elkaar. Voeg de maïzena toe en roer het mengsel nogmaals goed door elkaar. Vet een taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart in de oven gedurende 25 minuten. Laat de taart afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Citroen Meringue Taart. Het is een perfecte combinatie van zoete citroen en luchtige meringue. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Je kunt het ook combineren met andere gerechten, zoals de gepofte zoete aardappel vulling of de quiche prei spek geitenkaas .

Het recept van Anna Meyer is een eenvoudig te maken taart die je zeker zal verrassen. Het is een heerlijke taart die je zeker zal genieten. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak van de Citroen Meringue Taart.

Voorbereiding van de Meringue

Klop de eiwitten met een mixer totdat ze stijf zijn. Voeg de suiker toe en klop het mengsel nogmaals goed door elkaar. Voeg de citroensap toe en klop het mengsel nogmaals goed door elkaar.

Montage van de Taart

Verdeel de meringue over de taart en verdeel de citroenschijfjes over de taart. Bak de taart nogmaals gedurende 10 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en serveer de taart.

Tips

  • Gebruik verse citroenen voor de beste smaak.
  • Gebruik een goede kwaliteit boter voor het beste resultaat.
  • Gebruik een goede kwaliteit bloem voor het beste resultaat.
  • Gebruik een goede kwaliteit vanille extract voor het beste resultaat.
  • Gebruik een goede kwaliteit bakpoeder voor het beste resultaat.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je een heerlijke Citroen Meringue Taart maken. Met de juiste ingrediënten en tips, zal je deze taart perfect kunnen maken. Vergeet niet om de taart af te koelen voordat je deze serveert. Veel plezier met het maken van deze heerlijke taart!

Citroen meringue taart

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.