• Hoofdgerechten

Shakshuka met zoete aardappel - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Shakshuka is een heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit een saus van tomaten, paprika's, uien en kruiden. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. In dit recept voegen we zoete aardappel toe voor een extra smaakvolle twist. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Shakshuka met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 2 zoete aardappels, in blokjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika's, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en zout toe en bak 5 minuten, of tot de ui zacht is. Voeg de tomaten en zoete aardappel toe en kook 10 minuten, of tot de saus is ingedikt.

Shakshuka met zoete aardappel is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor het hele gezin. Het is een combinatie van geroosterde zoete aardappelen, tomaten, paprika, ui en knoflook. Je kunt het gerecht ook aanvullen met eieren, feta of kikkererwten. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak!

Wil je meer weten over het bereiden van dit gerecht? Kijk dan op Anna Meyer's website voor meer informatie. Wil je meer weten over andere ingrediënten die je kunt gebruiken? Kijk dan op zit er melk in pasta en granny smith appel kcal voor meer informatie.

Giet de saus in een ovenschaal en breek de eieren erbovenop. Bak in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot de eieren gestold zijn. Garneer met de verse koriander en serveer direct.

Tips

  • Voor een extra pittige shakshuka, voeg meer chilipoeder toe.
  • Voor een veganistische versie, vervang de eieren door tofu.
  • Voor een glutenvrije versie, vervang de komijnpoeder door een glutenvrije kruidenmix.

Conclusie

Shakshuka met zoete aardappel is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekdag. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze smakelijke maaltijd!

shakshuka zoete aardappel

Voor meer informatie over shakshuka, bekijk deze The Spruce Eats-gids en deze Bon Appétit-gids .