• Hoofdgerechten

Hutspot Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. In dit recept van chef Anna Meyer leer je hoe je heerlijke hutspot klaar maakt in slechts 30 minuten.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram wortelen
  • 500 gram uien
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels kruiden (naar keuze)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, wortelen en uien en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de aardappelen, wortelen en uien toe.
  3. Kook de groenten op een middelhoog vuur gedurende 10 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  4. Voeg de bloem, kruiden, zout en peper toe en roer goed om.
  5. Laat het geheel nog 5 minuten koken.
  6. Serveer de hutspot met wat extra boter en kruiden.

Kooktijd

Het klaarmaken van de hutspot duurt ongeveer 30 minuten.

Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, uien en wortelen. Het is een eenvoudig gerecht dat binnen 30 minuten klaar is. Je kunt het eenvoudig aanpassen aan je eigen smaak door er bijvoorbeeld spekjes, kaas of andere groenten aan toe te voegen. Probeer ook eens ons fruits de mer recept of bakken met yoghurt gezond voor een gezonde twist.

Kooktips

  • Gebruik verschillende kruiden om de smaak van de hutspot te verbeteren.
  • Voeg wat extra boter toe voor een extra romige smaak.
  • Vervang de aardappelen, wortelen en uien door andere groenten naar keuze.

Conclusie

Hutspot is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is. Met deze recept van chef Anna Meyer kun je heerlijke hutspot klaarmaken in slechts 30 minuten. Probeer het recept en geniet van de smaak!

hutspot

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer , een Nederlandse chef-kok.