• Hapjes en snacks

Hartige Bladerdeegflappen met Spinazie - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Hartige bladerdeegflappen met spinazie zijn een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Deze flappen zijn gevuld met spinazie, kaas en kruiden en worden gebakken tot een knapperig goudbruin resultaat. Deze flappen zijn een perfecte snack of lunch en zijn ook een geweldige manier om kinderen meer groenten te laten eten. Met dit recept van Anna Meyer kun je deze heerlijke flappen in een mum van tijd maken.

Hartige bladerdeegflappen met spinazie

Ingrediënten

  • 2 pakken bladerdeeg
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de bladerdeeg ontdooien. Was de spinazie en laat het uitlekken. Meng de spinazie, kaas, ei, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vierkanten. Verdeel het spinaziemengsel over de vierkanten. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan. Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de flappen met het ei. Bak de flappen in de oven gedurende 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Hartige Bladerdeegflappen met Spinazie van Anna Meyer zijn een heerlijke snack of lunch. De bladerdeegflappen zijn gevuld met spinazie, kaas en een kruidige saus. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Serveer de flappen met een salade of een andere lekkere maaltijd zoals recept met boerenkool en pasta of knorr ovenpasta ham-kaas .

Tips

  • Je kunt de flappen ook invriezen en later opwarmen in de oven.
  • Je kunt de flappen ook met andere groenten maken, zoals courgette, paprika of champignons.
  • Je kunt de flappen ook met andere kazen maken, zoals feta of cheddar.

Conclusie

Hartige bladerdeegflappen met spinazie zijn een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Deze flappen zijn gevuld met spinazie, kaas en kruiden en worden gebakken tot een knapperig goudbruin resultaat. Met dit recept van Anna Meyer kun je deze heerlijke flappen in een mum van tijd maken. Probeer het vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

flappen-spinazie

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.