• Hoofdgerechten

Hollandse Ovenschotel met Bloemkool - Een Heerlijke Recept

Ingrediëntcalculator

Hollandse ovenschotel met bloemkool is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een klassieker in de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. Met de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je deze ovenschotel gemakkelijk thuis maken. Volg deze instructies en geniet van een heerlijke maaltijd.

Hollandse ovenschotel met bloemkool

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in een pan met kokend water gedurende 5 minuten. Giet af en laat afkoelen.

Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de spekblokjes toe en bak deze mee totdat ze goudbruin zijn. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en bak nog een paar minuten mee.

Hollandse ovenschotel met bloemkool is een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van bloemkool, aardappelen, kaas en spek. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt bereiden. Je kunt het ook combineren met andere ingrediënten zoals aardappelpannenkoeken kant en klaar of hoe lang moet tortellini koken om het nog lekkerder te maken.

Het is een heerlijk gerecht dat je met je hele gezin kunt delen. Het is een gezonde maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal smaken. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak van Hollandse ovenschotel met bloemkool!

Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Voeg de bloemkool toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel het geheel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten.

Tips

  • Vervang de gerookte spekblokjes door vegetarische spekblokjes als je vegetarisch eet.
  • Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt.
  • Vervang de geraspte kaas door geraspte Parmezaanse kaas voor een extra smaakvolle ovenschotel.

Conclusie

Hollandse ovenschotel met bloemkool is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Met de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je deze ovenschotel gemakkelijk thuis maken. Volg deze instructies en geniet van een heerlijke maaltijd. Probeer ook eens andere varianten van deze ovenschotel, zoals met broccoli of courgette.

ovenschotel met bloemkool www.leukerecepten.nl

Voor meer informatie over het koken van Hollandse ovenschotels, bekijk deze Kookidee pagina of deze Allerhande pagina.