• Hoofdgerechten

Mexicaanse hamburger - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een lekker en smakelijk recept voor een Mexicaanse hamburger, dan ben je bij het juiste adres. Anna Meyer, een gerenommeerde chef-kok, deelt haar recept voor deze heerlijke maaltijd. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Mexicaanse hamburger

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakken kaas
  • 4 plakken tomaat
  • 4 plakken augurk
  • 4 plakken sla
  • 4 eetlepels mayonaise

Instructies

Stap 1: Bereid het gehakt

Meng het gehakt met de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper. Kneed het gehakt goed door elkaar en maak er 4 gelijke burgers van.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een Mexicaanse hamburger. Deze hamburger is gemaakt met een kruidige gehaktmix, geserveerd met guacamole, salsa en kaas. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Probeer ook eens de risotto met spekjes en spinazie of de wijn bij risotto paddenstoelen als bijgerecht bij de Mexicaanse hamburger.

Stap 2: Bak de burgers

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant.

Stap 3: Beleg de burgers

Beleg de burgers met de kaas, tomaat, augurk, sla en mayonaise. Serveer de burgers met de hamburgerbroodjes.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze Mexicaanse hamburger is ongeveer 15 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan het gehakt voor meer smaak.
  • Gebruik een goede kwaliteit hamburgerbroodjes voor het beste resultaat.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je een heerlijke Mexicaanse hamburger maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze smakelijke maaltijd. Vergeet niet om de kooktips te gebruiken voor het beste resultaat.

Bronnen: Anna Meyer, All Recipes , The Spruce Eats