• Hoofdgerechten

Hachee Basisrecept - Een Heerlijke Hollandse Klassieker

Ingrediëntcalculator

Hachee is een heerlijke Hollandse klassieker die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hachee is een stoofschotel van rundvlees, uien, wortelen en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je met een paar ingrediënten en een beetje tijd kunt maken. Volg dit basisrecept van chef Anna Meyer en maak de perfecte hachee.

Hachee basisrecept

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Verwarm de boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de runderlappen aan. Voeg de uien en wortelen toe en bak deze mee. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree, azijn, suiker, laurierblaadjes, mosterd, kruidnagelpoeder, peper en zout toe en roer goed door. Voeg wat water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes stoven. Voeg eventueel wat extra water toe als het te dik wordt. Voeg de peterselie toe en roer goed door. Serveer de hachee met aardappelpuree of rijst.

Hachee is een heerlijke Hollandse klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gehakt, uien, wortelen, aardappelen en een kruidige saus. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Probeer het basisrecept voor een heerlijke hachee en combineer het met andere Hollandse gerechten zoals koude komkommersoep met munt of dessert stoofpeertjes met mascarpone .

Tips

  • Gebruik voor de hachee liefst runderlappen, maar je kunt ook ander vlees gebruiken zoals runderstoofvlees of rundergehakt.
  • Je kunt de hachee ook in de slowcooker maken. Voeg dan wel wat extra water toe.
  • Je kunt de hachee ook invriezen. Laat de hachee dan wel afkoelen voordat je het invriest.

Conclusie

Hachee is een heerlijke Hollandse klassieker die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg dit basisrecept van chef Anna Meyer en maak de perfecte hachee. Voeg naar smaak extra kruiden toe en serveer de hachee met aardappelpuree of rijst. Met deze tips maak je de perfecte hachee!

hachee

Bronnen: AH.nl, Kookjijmee.nl