• Hoofdgerechten

Groene Shakshuka met Aardappel - Een Heerlijke Recept

Ingrediëntcalculator

De groene shakshuka met aardappel is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze maaltijd is een combinatie van smaken en kleuren die je zeker zal verrassen. Deze recept is gemaakt door chef Anna Meyer en is een echte aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt.

Groene shakshuka met aardappel

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 kopje groene erwten
  • 1/2 kopje kikkererwten
  • 1/2 kopje gesneden spinazie
  • 4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 1/4 kopje fijngehakte koriander

Instructies

Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, groene erwten, kikkererwten en spinazie toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog 5 minuten. Voeg de eieren toe en bak nog 5 minuten. Bestrooi met de koriander en zet de pan in de oven. Bak de shakshuka 15-20 minuten of totdat de eieren gestold zijn.

De Groene Shakshuka met Aardappel is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van groenten, aardappelen en een heerlijke tomatensaus. Het is een perfecte maaltijd voor een gezellige avond met vrienden of familie. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Als je na de Groene Shakshuka met Aardappel nog wat zoets wilt, kun je een dessert met peer en speculaas maken. Of als je liever een salade wilt, kun je een garnalensalade voor op toast maken. Geniet ervan!

Kooktijd

De kooktijd voor deze groene shakshuka met aardappel is ongeveer 30 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals paprika, courgette of aubergine voor meer smaak en kleur.
  • Gebruik een ovenbestendige pan zodat je de shakshuka in de oven kunt bakken.

Conclusie

De groene shakshuka met aardappel is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze smakelijke maaltijd. Vergeet niet om verse kruiden te gebruiken voor een betere smaak en voeg wat extra groenten toe voor meer smaak en kleur. Gebruik een ovenbestendige pan zodat je de shakshuka in de oven kunt bakken.

shakshuka-met-spinazie-en-aardappel_V

Dit artikel is geschreven door chef Anna Meyer. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Anna Meyer en Kookidee .