• Nagerechten

Tarte Tatin met Peer - Een heerlijke Franse taart

Ingrediëntcalculator

De tarte tatin met peer is een heerlijke Franse taart die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze taart is een combinatie van zoete peer, karamel en een knapperig deeg. Deze taart is een echte traktatie en is perfect voor een speciale gelegenheid. Volg onze stap-voor-stap instructies en maak deze heerlijke tarte tatin met peer.

Tarte tatin met peer

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels koud water
  • 4 peren
  • 100 gram suiker
  • 50 gram boter

Instructies

Stap 1: Maak het deeg

Meng de bloem, suiker en boter in een kom. Voeg het koude water toe en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het in de koelkast voor minstens 30 minuten.

Stap 2: Schil de peren

Schil de peren en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Tarte Tatin met Peer is een heerlijke Franse taart die je eenvoudig thuis kunt maken. De taart bestaat uit een knapperig deeg met een laagje gesuikerde peren. De taart is heerlijk zoet en heeft een heerlijke smaak. De taart is perfect als dessert of als tussendoortje. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Als je op zoek bent naar een ander lekker recept, probeer dan eens havermoutkoekjes met appel en rozijnen of tomaten paprika soep pittig . Beide recepten zijn eenvoudig te maken en heerlijk om te eten!

Stap 3: Bak de taart

Verwarm de suiker en boter in een ovenschaal totdat de suiker is gesmolten. Voeg de peer toe en bak de taart gedurende 20 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.

Stap 4: Bak het deeg

Rol het deeg uit en leg het over de peer. Bak de taart nog eens 20 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.

Stap 5: Serveer de taart

Serveer de tarte tatin met peer warm of koud. Geniet ervan!

Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik zoete peren voor de beste smaak.
  • Gebruik koude boter voor het deeg voor een knapperig resultaat.
  • Gebruik een ovenschaal met een goede warmtegeleiding voor het beste resultaat.

Met deze stap-voor-stap instructies kun je gemakkelijk thuis deze heerlijke tarte tatin met peer maken. Vergeet niet om de tips van chef Anna Meyer te volgen voor het beste resultaat. Geniet ervan!

Met deze stap-voor-stap instructies en tips van chef Anna Meyer kun je gemakkelijk thuis deze heerlijke tarte tatin met peer maken. Probeer het zelf en geniet ervan!

Meer informatie over het maken van Franse taarten vind je op French Cooking Academy en Taste Atlas .