• Bakrecepten

Amandelstaaf Recept - Eenvoudig en Heerlijk

Ingrediëntcalculator

Amandelstaaf is een heerlijke, knapperige taart die eenvoudig te maken is. Het is een populaire traktatie die vaak wordt geserveerd bij koffie of thee. Met dit recept kun je een heerlijke Amandelstaaf maken die je gasten zeker zullen waarderen.

Amandelstaaf

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, melk, amandelschaafsel, bakpoeder en vanille extract in een kom. Kneed het deeg tot een soepel geheel. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Snijd de lap in rechthoekige stukken van ongeveer 5 cm breed en 10 cm lang. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de Amandelstaaf in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat de Amandelstaaf afkoelen op een rooster.

Amandelstaaf Recept - Eenvoudig en Heerlijk is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van amandelen, chocolade en karamel. Het is een perfecte snack voor elke gelegenheid. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak!

Om dit recept te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: amandelen, chocolade, karamel, suiker en boter. Begin met het smelten van de chocolade en karamel in een pannetje. Voeg vervolgens de amandelen toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de suiker en boter toe en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen en vervolgens in stukken snijden. Je hebt nu een heerlijke amandelstaaf!

Probeer ook eens Tony Chocolonely Karamel Zeezout kcal of varkens cordon bleu bakken voor een andere lekkere snack!

Tips van Chef Anna Meyer

  • Gebruik voor het beste resultaat verse amandelen in plaats van amandelschaafsel.
  • Voor een extra smaak kun je de Amandelstaaf bestrooien met poedersuiker.
  • Je kunt de Amandelstaaf ook vullen met jam of chocolade.

Conclusie

Amandelstaaf is een heerlijke, knapperige taart die eenvoudig te maken is. Met dit recept kun je een heerlijke Amandelstaaf maken die je gasten zeker zullen waarderen. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak van de Amandelstaaf.

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food