• Hoofdgerechten

Grieks Gevulde Zoete Aardappel - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Griekse gevulde zoete aardappelen zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Deze zoete aardappelen zijn gevuld met een mengsel van feta, olijven, tomaat, komkommer en kruiden. Het is een heerlijk en gezond gerecht dat je helemaal naar je zin zal maken. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Grieks gevulde zoete aardappel

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 kopje feta, fijngesneden
  • 1/2 kopje kalamata-olijven, fijngesneden
  • 1/2 kopje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 kopje komkommer, fijngesneden
  • 1/4 kopje verse peterselie, fijngesneden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de zoete aardappelen en droog ze af. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en leg ze op een bakplaat. Bak de aardappelen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak gedurende 5 minuten, of totdat de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut.
  4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak gedurende 1 minuut. Voeg de feta, olijven, tomaten, komkommer en peterselie toe en bak gedurende 2-3 minuten, of totdat de ingrediënten goed gemengd zijn.
  5. Verwijder de aardappelen uit de oven en snijd ze doormidden. Verwijder het vruchtvlees en voeg het toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar en verwarm gedurende 2-3 minuten.
  6. Vul de aardappelen met het feta-mengsel en garneer met extra peterselie. Serveer warm.

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Grieks Gevulde Zoete Aardappelen. Deze aardappelen zijn gevuld met feta, olijven, tomaat, komkommer en kruiden. Het is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke Griekse aardappelen!

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, bekijk dan ook eens de advocaat taart dr oetker en de avocado mousse met garnalen . Geniet van deze heerlijke recepten!

Kooktips

  • Voor een extra smaakvolle zoete aardappel, voeg wat geraspte citroenschil toe aan het feta-mengsel.
  • Voor een extra knapperige zoete aardappel, voeg wat geroosterde pijnboompitten toe aan het feta-mengsel.
  • Voor een extra pittige zoete aardappel, voeg wat geroosterde rode pepervlokken toe aan het feta-mengsel.

Conclusie

Griekse gevulde zoete aardappelen zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Deze zoete aardappelen zijn gevuld met een mengsel van feta, olijven, tomaat, komkommer en kruiden. Probeer deze heerlijke recept van Anna Meyer en geniet van een gezond en smakelijk gerecht.

griekse zoete aardappel met avocado www.leukerecepten.nl

Bronnen: Anna Meyer, The Spruce Eats