• Bijgerechten

Gevulde tomaten met pesto risotto - een heerlijke maaltijd

Ingrediëntcalculator

Gevulde tomaten met pesto risotto is een heerlijke maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Deze maaltijd is een favoriet van chef Anna Meyer en is een geweldige manier om je familie en vrienden te verrassen. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Gevulde tomaten met pesto risotto

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 kopje risotto
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1/2 kopje pesto
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit. Snijd de bovenkant van de tomaten en verwijder het vruchtvlees. Leg de tomaten in een ovenschaal en zet apart. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en bak nog 1 minuut. Voeg de risotto toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten koken, of tot de risotto gaar is. Voeg de pesto toe en roer goed door. Verdeel het mengsel over de tomaten en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de tomaten in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas goudbruin is. Serveer warm.

Gevulde tomaten met pesto risotto is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van smaken en het is ook nog eens gezond. Je kunt de tomaten vullen met een lekkere risotto gemaakt van rijst, groenten en pesto. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt variëren met andere ingrediënten. Probeer ook eens een vegetarische salade met mango of een salade gerookte eend sinaasappel als bijgerecht.

gevulde-tomaten-met-risotto

Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik verse tomaten voor de beste smaak.
  • Vervang de oregano en basilicum door andere kruiden naar keuze.
  • Voeg wat extra kaas toe als je van kaas houdt.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je van een rijkere smaak houdt.

Gevulde tomaten met pesto risotto is een heerlijke maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Probeer deze maaltijd vandaag nog en verras je familie en vrienden met deze heerlijke maaltijd.

Schema Markup