• Lunch

Paddenstoelen Ragout - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Paddenstoelen Ragout is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Het is een heerlijk gerecht dat je helemaal naar je zin maakt. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, deelt haar recept voor deze heerlijke Paddenstoelen Ragout.

Paddenstoelen ragout

Ingrediënten

  • 500 gram gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 kopje droge witte wijn
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 1/2 kopje slagroom
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel de paddenstoelen over een bakplaat en bestrooi met wat olijfolie, zout en peper. Rooster de paddenstoelen in de oven gedurende 15 minuten. Haal de paddenstoelen uit de oven en zet apart.

Paddenstoelen ragout

Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak gedurende 1 minuut. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en bak gedurende 1 minuut.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Paddenstoelen Ragout. Deze ragout is een heerlijke combinatie van paddenstoelen, uien, knoflook, witte wijn en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. De ragout is ook een goede optie als je op zoek bent naar een gezonde maaltijd. Je kunt het serveren met een salade of een is een italiaanse bol gezond en een griekse yoghurt dressing maken .

Voeg de witte wijn toe en kook gedurende 2 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en kook gedurende 5 minuten. Voeg de slagroom toe en kook gedurende 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en kook gedurende 5 minuten. Voeg de peterselie toe en kook gedurende 1 minuut.

Serveer de Paddenstoelen Ragout met rijst of aardappelpuree. Geniet ervan!

Kooktips

  • Gebruik verschillende soorten paddenstoelen voor meer smaak.
  • Voeg wat extra kruiden toe voor meer smaak.
  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden.
  • Voeg wat extra slagroom toe voor een romiger gerecht.

Conclusie

Paddenstoelen Ragout is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke Paddenstoelen Ragout. Vergeet niet om wat extra kruiden toe te voegen voor meer smaak en om wat extra slagroom toe te voegen voor een romiger gerecht.

Voor meer informatie over het koken van paddenstoelen, bekijk deze link en deze link.