• Hapjes en snacks

Aubergine met Bruschetta Topping - Een heerlijke maaltijd in 20 minuten

Ingrediëntcalculator

Aubergine met bruschetta topping is een heerlijke maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken.

Aubergine met bruschetta topping

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in plakken en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de aubergines in de oven gedurende 15 minuten.

Aubergine met Bruschetta Topping is een heerlijke maaltijd die je in slechts 20 minuten klaar hebt. Deze maaltijd is een lekkere combinatie van smaken en is ook nog eens gezond. De aubergine wordt gebakken in olijfolie en geserveerd met een topping van tomaten, knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Als je op zoek bent naar een andere gezonde maaltijd, kun je ook eens kijken naar hoeveel kcal pizza salami of groente in pasta pesto . Beide maaltijden zijn gezond en kunnen in een mum van tijd klaar zijn.

Verwarm intussen een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Fruit de knoflook en ui in de olie. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, peterselie, balsamicoazijn, suiker, zout en peper toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Voeg de olijven en kappertjes toe en laat nog 5 minuten koken.

Haal de aubergines uit de oven en leg ze op een bord. Verdeel de tomatensaus over de plakken aubergine en bestrooi met geraspte kaas. Zet de borden nog 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer de aubergine met bruschetta topping direct.

Kooktijd

Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijd duurt slechts 20 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor een betere smaak.
  • Vervang de olijven en kappertjes door andere ingrediënten naar keuze.
  • Gebruik geraspte kaas naar keuze.

Dit recept is bedacht door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Probeer deze heerlijke aubergine met bruschetta topping en geniet van een heerlijke maaltijd.

Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken. Probeer deze aubergine met bruschetta topping en geniet van een heerlijke maaltijd.