• Voorgerechten

Salade met Eendenborst en Walnotendressing - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze salade met eendenborst en walnotendressing is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een lunch of diner. Het is een combinatie van smaken die je zeker zal waarderen. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat je in slechts een paar stappen klaar hebt. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Salade met eendenborst en walnotendressing

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels walnoten, gehakt
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 krop sla

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de eendenborsten op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de eendenborsten in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn. Laat de eendenborsten afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor salade met eendenborst en walnotendressing. Deze salade is een perfecte combinatie van smaken en texturen. De eendenborst is geroosterd en geserveerd met een romige walnotendressing. De salade wordt afgemaakt met veldsla, komkommer, rode ui en peterselie. Deze salade is een heerlijke maaltijd of een lekkere bijgerecht. Probeer ook eens de veldsla salade met komkommer of de spaanse salade met manchego .

Meng de walnoten, balsamicoazijn, olijfolie, honing en mosterd in een kom. Roer goed om totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg eventueel wat extra zout en peper toe naar smaak.

Was de sla en verdeel deze over twee borden. Snijd de eendenborsten in plakjes en verdeel deze over de sla. Schenk de walnotendressing over de salade en serveer direct.

Kooktips

  • Je kunt de eendenborsten ook in een koekenpan bakken in plaats van in de oven.
  • Vervang de walnoten door andere noten naar keuze.
  • Vervang de balsamicoazijn door rode wijnazijn.
  • Voeg wat extra ingrediënten toe aan de salade, zoals cherrytomaatjes, geroosterde paprika of gebakken uien.

Conclusie

Deze salade met eendenborst en walnotendressing is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een lunch of diner. Het is een combinatie van smaken die je zeker zal waarderen. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat je in slechts een paar stappen klaar hebt. Probeer het recept van Anna Meyer vandaag nog en geniet van deze heerlijke salade!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website www.annameyer.nl.