• Hoofdgerechten

Romige Lactosevrije Pasta met Champignons - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze romige lactosevrije pasta met champignons is een heerlijk en gezond recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig recept dat binnen 30 minuten klaar is. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. De pasta is lactosevrij, dus het is ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. De champignons geven de pasta een heerlijke smaak en textuur.

Romige lactosevrije pasta met champignons

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije pasta
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 kop lactosevrije melk
  • 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en champignons toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de champignons zacht zijn. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en bak nog 1 minuut. Voeg de melk toe en laat het mengsel 5 minuten koken. Voeg de pasta toe en roer om te combineren. Verwarm tot de pasta warm is. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer om te combineren. Serveer warm.

Anna Meyer heeft een heerlijke romige lactosevrije pasta met champignons gecreëerd. Deze pasta is een perfecte maaltijd voor mensen met een lactose-intolerantie. Het is een heerlijke combinatie van smaken en het is ook nog eens gezond. Probeer het eens met foe yong hai garnalen of bananenbrood met griekse yoghurt voor een extra smaakvolle maaltijd.

Kooktips

  • Vervang de glutenvrije pasta door reguliere pasta als je geen glutenintolerantie hebt.
  • Vervang de lactosevrije melk door gewone melk als je geen lactose-intolerantie hebt.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of aubergine voor meer smaak en voedingswaarde.
  • Voeg extra kruiden toe zoals tijm, rozemarijn of salie voor meer smaak.

Conclusie

Deze romige lactosevrije pasta met champignons is een heerlijk en gezond recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig recept dat binnen 30 minuten klaar is. De champignons geven de pasta een heerlijke smaak en textuur. Probeer het recept voor een snelle en gezonde maaltijd.

Bewaren via Pinterest Lactosevrije pasta met room en champignons

Voor meer informatie over het koken van lactosevrije gerechten, bezoek Lactosevrij.nl of Glutenvrij.nl .