• Hoofdgerechten

Gepaneerde Schnitzels - Een recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gepaneerde schnitzels zijn een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met dit recept van Anna Meyer kun je deze smakelijke maaltijd in een mum van tijd op tafel zetten. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Gepaneerde schnitzels

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Klop de eieren met de melk in een kom. Voeg de bloem en het paneermeel toe en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Gepaneerde Schnitzels. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een lekker en gezond alternatief voor vlees. Je kunt het serveren met een salade of met pandan cake met kokos of zelf koolhydraatarme granola maken .

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dip de kipfilets in het eimengsel en bak ze aan beide kanten goudbruin in de pan. Leg de gebakken schnitzels op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de schnitzels in ongeveer 10 minuten gaar.

Haal de schnitzels uit de oven en serveer ze direct. Lekker met een salade of een groentegerecht. Eet smakelijk!

Kooktips

  • Gebruik voor het bakken van de schnitzels een goede kwaliteit olijfolie.
  • Voor een extra knapperig resultaat kun je de schnitzels voor het bakken bestrooien met wat paneermeel.
  • Je kunt de schnitzels ook in de airfryer bakken. Bak ze dan in ongeveer 8 minuten gaar.

Conclusie

Gepaneerde schnitzels zijn een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met dit recept van Anna Meyer kun je deze smakelijke maaltijd in een mum van tijd op tafel zetten. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke maaltijd. Probeer ook eens andere recepten van Anna Meyer, zoals gebakken aardappelen of kip met groenten.