• Hapjes en snacks

Gefrituurde jalapeño pepers - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gefrituurde jalapeño pepers zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Deze pepers zijn een perfecte snack of bijgerecht voor elke gelegenheid. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, deelt haar recept voor deze heerlijke pepers.

Gefrituurde jalapeño pepers

Ingrediënten

  • 2 jalapeño pepers, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 kopje maïzena
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 kopje bier
  • 1 kopje olie voor het frituren

Instructies

Stap 1: Bereid de jalapeño pepers voor

Snijd de jalapeño pepers in dunne plakjes. Zorg ervoor dat je de zaden en het vruchtvlees verwijdert, omdat deze te pittig kunnen zijn.

Stap 2: Maak het beslag

Meng de bloem, maïzena, zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder in een kom. Voeg vervolgens het bier toe en roer totdat het een glad beslag is.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor gefrituurde jalapeño pepers. Deze pittige pepers zijn een perfecte snack of bijgerecht voor bij een maaltijd. Je kunt ze ook combineren met andere gerechten zoals pasta met romige tonijnsaus of garnalen amuse in glaasje .

Stap 3: Frituur de jalapeño pepers

Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur. Dip de plakjes jalapeño pepers in het beslag en frituur ze in de olie totdat ze goudbruin zijn. Laat de pepers op keukenpapier uitlekken en serveer ze direct.

Kooktijd

Kooktijd: 20 minuten

Tips

  • Gebruik een goede kwaliteit olie voor het frituren.
  • Zorg ervoor dat de olie niet te heet is, anders worden de pepers te donker.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan het beslag voor extra smaak.

Gefrituurde jalapeño pepers zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 20 minuten klaar hebt. Probeer dit recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke pepers. Bekijk hier meer recepten van Anna Meyer.