• Hapjes en snacks

Garnalen in Knoflook (Gambas al Ajillo) - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Probeer dit heerlijke van chef Anna Meyer. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in slechts 15 minuten klaar hebt.

Garnalen in knoflook (Gambas al Ajillo) is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een populair gerecht in Spanje en wordt vaak als tapa geserveerd. Het is een van de meest populaire gerechten van chef Anna Meyer. In dit artikel leer je hoe je dit heerlijke gerecht kunt maken.

Garnalen in knoflook (gambas al ajillo)

Ingrediënten

  • 500 gram grote garnalen, schoongemaakt en gepeld
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  3. Voeg de garnalen toe en bak 2-3 minuten, of totdat ze roze zijn.
  4. Voeg het paprikapoeder, zout, peper, peterselie en citroensap toe en bak nog 1 minuut.
  5. Serveer direct.

Kooktijd

Kooktijd: 15 minuten

Tips

  • Gebruik verse knoflook voor het beste resultaat.
  • Voeg wat chilipeper toe voor een extra pittige smaak.
  • Gebruik verse peterselie voor een frisse smaak.

Conclusie

Garnalen in knoflook (Gambas al Ajillo) is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een populair gerecht in Spanje en wordt vaak als tapa geserveerd. Probeer dit recept van chef Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak!

Garnalen in knoflook, ook wel Gambas al Ajillo genoemd, is een heerlijk Spaanse gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Anna Meyer deelt haar recept met ons, waarmee je een heerlijke maaltijd kunt bereiden. De ingrediënten zijn simpel en het gerecht is klaar in slechts 15 minuten. Serveer het met een aardappelgratin of een bloemkoolsoep voor een heerlijke maaltijd. Klik hier om te weten welke aardappel je het beste kunt gebruiken voor een gratin en klik hier om te weten hoe lang kookroom houdbaar is .

Voor meer informatie over het koken van garnalen, bekijk deze gids over het koken van garnalen en deze recept voor Gambas al Ajillo van Albert Heijn.

Garnalen-knoflook-tapas

Auteur: Anna Meyer