• Bijgerechten

Focaccia met Bacon en Ui - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Focaccia met Bacon en Ui is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze recept is ontwikkeld door de Nederlandse chef Anna Meyer. Volg de stappen en geniet van deze smakelijke maaltijd.

Focaccia met bacon en ui

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum
  • 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels gedroogde knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde ui
  • 2 eetlepels gedroogde paprika
  • 2 eetlepels gedroogde chilipeper
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 2 eetlepels gedroogde salie
  • 2 eetlepels gedroogde dragon
  • 2 eetlepels gedroogde pijnboompitten
  • 2 eetlepels gedroogde sesamzaadjes
  • 2 eetlepels gedroogde olijven
  • 200 gram bacon
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de bloem, zout, suiker, olijfolie, oregano, basilicum, rozemarijn, tijm, knoflook, ui, paprika, chilipeper, peterselie, salie, dragon, pijnboompitten, sesamzaadjes en olijven in een kom. Voeg vervolgens warm water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Focaccia met Bacon en Ui. Deze smakelijke ovenschotel is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Je kunt het serveren met een salade of een andere lekkere maaltijd zoals gevulde tomaat met rijst of pasta met courgette roomsaus .

Snijd ondertussen de bacon en ui in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de bacon en ui toe. Bak de bacon en ui op middelhoog vuur totdat de bacon knapperig is. Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bacon en ui over het deeg. Bak de focaccia in de oven gedurende 20-25 minuten totdat het deeg goudbruin is.

Tips

  • Voeg wat extra olijfolie toe aan het deeg voor een extra smaakvolle focaccia.
  • Vervang de bacon en ui door andere ingrediënten naar keuze.
  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een extra smaakvolle focaccia.

Conclusie

Focaccia met Bacon en Ui is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze smakelijke maaltijd. Vergeet niet om wat extra olijfolie toe te voegen voor een extra smaakvolle focaccia. Probeer ook andere ingrediënten toe te voegen voor een nieuwe smaakervaring.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Anna Meyer's website of Kookboeken.nl .