• Drankjes

Glühwein maken: recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Glühwein is een heerlijke warme drank die in de wintermaanden wordt gedronken. Het is een traditionele drank die al eeuwenlang wordt gedronken in Duitsland en Oostenrijk. Glühwein is gemaakt van rode wijn, kruiden en suiker. Het is een heerlijke drank die je kunt maken met behulp van het recept van Anna Meyer.

Glühwein maken

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/4 kopje citroensap
  • 1/4 kopje sinaasappelsap
  • 1/4 kopje kaneelpoeder
  • 1/4 kopje kruidnagelpoeder
  • 1/4 kopje gemberpoeder
  • 1/4 kopje nootmuskaat
  • 1/4 kopje steranijs
  • 1/4 kopje kardemom
  • 1/4 kopje kruidnagel

Kooktijd

Het koken van Glühwein duurt ongeveer 20 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Glühwein gemaakt. Deze warme drank is perfect voor de koude winterdagen. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je hebt nodig: rode wijn, suiker, citroensap, kaneelstokjes, kruidnagelen, steranijs en sinaasappelschil.

Verwarm de rode wijn in een pan en voeg de suiker, citroensap, kaneelstokjes, kruidnagelen, steranijs en sinaasappelschil toe. Laat het mengsel een paar minuten koken en voeg dan wat extra suiker toe als je het zoeter wilt hebben. Serveer de Glühwein warm in mokken of glazen.

Probeer ook eens Anna's champignon ragout recept crème fraîche of haar bevroren ijs bonbon uit Italie als je iets lekkers wilt maken om bij de Glühwein te serveren.

Instructies

  1. Giet de rode wijn in een grote pan en voeg de suiker toe.
  2. Voeg het citroensap, sinaasappelsap, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat, steranijs, kardemom en kruidnagel toe.
  3. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten koken.
  4. Giet de Glühwein in mokken en serveer warm.

Tips van Anna Meyer

  • Gebruik een goede kwaliteit rode wijn voor het maken van Glühwein.
  • Voeg meer of minder suiker toe naar smaak.
  • Voeg meer of minder kruiden toe naar smaak.
  • Voeg wat appelsap toe voor een zoete smaak.
  • Voeg wat citroen- of limoenschil toe voor een frisse smaak.

Conclusie

Glühwein is een heerlijke warme drank die in de wintermaanden wordt gedronken. Het is gemaakt van rode wijn, kruiden en suiker. Volg het recept van Anna Meyer om de perfecte Glühwein te maken. Gebruik een goede kwaliteit rode wijn, voeg meer of minder suiker en kruiden toe naar smaak en voeg wat appelsap toe voor een zoete smaak. Geniet van je Glühwein!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.