• Other

Croutons maken: 3 varianten van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Croutons zijn een heerlijke toevoeging aan salades, soepen en andere gerechten. Ze zijn knapperig, smakelijk en makkelijk te maken. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, deelt hieronder haar 3 favoriete varianten van croutons maken.

croutons maken (3 varianten)

Variant 1: Geroosterde knoflookcroutons

Deze knoflookcroutons zijn heerlijk knapperig en hebben een heerlijke smaak. Ze zijn perfect als toevoeging aan salades, soepen en andere gerechten.

Bewaren via Pinterest

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd het brood in kleine blokjes.
  3. Pel en hak de knoflook fijn.
  4. Meng de broodblokjes, knoflook, olijfolie, zout en peper in een kom.
  5. Verdeel het mengsel over een bakplaat en zet deze in de oven.
  6. Bak de croutons gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Haal de croutons uit de oven en laat ze afkoelen.

Kooktijd

Kooktijd: 15 minuten

Croutons maken is een leuke manier om je salade of soep een extra smaak te geven. Anna Meyer heeft 3 varianten van croutons die je kunt maken. De eerste variant is de kleine keuken abrikoosjes . De tweede variant is gevulde champignons bbq kruidenboter . De derde variant is een klassieke crouton met knoflook en kruiden. Met deze 3 varianten kun je je salade of soep een extra smaak geven.

croutons maken

Variant 2: Parmezaancroutons

Deze Parmezaancroutons zijn heerlijk knapperig en hebben een heerlijke smaak. Ze zijn perfect als toevoeging aan salades, soepen en andere gerechten.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd het brood in kleine blokjes.
  3. Meng de broodblokjes, olijfolie, Parmezaanse kaas, zout en peper in een kom.
  4. Verdeel het mengsel over een bakplaat en zet deze in de oven.
  5. Bak de croutons gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Haal de croutons uit de oven en laat ze afkoelen.

Kooktijd

Kooktijd: 15 minuten

Variant 3: Kruidencroutons

Deze kruidencroutons zijn heerlijk knapperig en hebben een heerlijke smaak. Ze zijn perfect als toevoeging aan salades, soepen en andere gerechten.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd het brood in kleine blokjes.
  3. Meng de broodblokjes, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper in een kom.
  4. Verdeel het mengsel over een bakplaat en zet deze in de oven.
  5. Bak de croutons gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Haal de croutons uit de oven en laat ze afkoelen.

Kooktijd

Kooktijd: 15 minuten

Tips voor het maken van croutons

  • Gebruik stevig witbrood voor de beste resultaten.
  • Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
  • Gebruik olijfolie voor een knapperige textuur.
  • Bak de croutons op een lage temperatuur voor een knapperige textuur.

Met deze 3 varianten van croutons maken van Anna Meyer kun je je salades, soepen en andere gerechten opleuken. Probeer deze recepten en geniet van deze knapperige en smakelijke croutons. Vergeet niet om de tips te volgen voor het beste resultaat.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten en kooktips, bezoek haar website.