• Hoofdgerechten

Pompoenstamppot: een heerlijke Nederlandse klassieker

Ingrediëntcalculator

Pompoenstamppot is een heerlijke Nederlandse klassieker die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer om de perfecte Pompoenstamppot te maken.

Pompoenstamppot

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram pompoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 ml kookroom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Schil de pompoen en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de uien en knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze lichtbruin zijn. Voeg de aardappelen, pompoen, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak alles nog 5 minuten. Voeg 200 ml kookroom toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak. Verdeel het geheel over een ovenschaal en bak het in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de Pompoenstamppot met wat extra kookroom en wat verse kruiden.

Pompoenstamppot is een heerlijke Nederlandse klassieker. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, pompoen en spek. Deze stamppot is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Je kunt er ook zuurkool aan toevoegen om het nog lekkerder te maken. Wil je weten wat er in zuurkool zit? Klik dan hier .

Als je de pompoenstamppot hebt gemaakt, kun je er een lekker dessert bij serveren. Wat dacht je van witte chocolade macadamia koekjes? Klik hier voor het recept.

Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik voor deze Pompoenstamppot zo veel mogelijk biologische ingrediënten.
  • Vervang de kookroom door plantaardige melk voor een veganistische variant.
  • Voeg wat extra kruiden toe zoals tijm, rozemarijn of salie voor extra smaak.

Conclusie

Pompoenstamppot is een heerlijke Nederlandse klassieker die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer om de perfecte Pompoenstamppot te maken. Gebruik voor deze Pompoenstamppot zo veel mogelijk biologische ingrediënten en voeg wat extra kruiden toe zoals tijm, rozemarijn of salie voor extra smaak. Vergeet niet om de Pompoenstamppot te serveren met wat extra kookroom en wat verse kruiden.

Bewaren via Pinterest pompoen stamppot www.leukerecepten.nl

Bronnen: AH.nl, BBC Good Food