• Hoofdgerechten

Couscous met pompoen - een heerlijke vegetarische maaltijd

Ingrediëntcalculator

Vegetarische maaltijden zijn een geweldige manier om gezond en lekker te eten. Deze heerlijke couscous met pompoen is een perfecte maaltijd voor vegetariërs. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een smakelijke maaltijd.

Couscous met pompoen

Ingrediënten

  • 200 gram couscous
  • 400 gram pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel chili poeder (optioneel)
  • 1/2 kopje groene erwten
  • 1/2 kopje kikkererwten
  • 1/2 kopje gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten
  • 1/2 kopje gehakte peterselie
  • 1/2 kopje gehakte koriander
  • 1/2 kopje gehakte amandelen

Instructies

Stap 1: Kook de couscous

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

Couscous met pompoen is een heerlijke vegetarische maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gezonde en smakelijke combinatie van kleine korrels couscous, geroosterde pompoen, gedroogde cranberry's, gehakte walnoten en een heerlijke dressing. Je kunt deze maaltijd ook aanvullen met andere groenten zoals smoothie bevroren fruit ah of gevulde paprika bbq mozzarella .

Couscous met pompoen is een eenvoudig en lekker gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een gezellige avond met vrienden of familie. Je kunt de ingrediënten gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak en het is ook een geweldige manier om je kinderen te laten genieten van een gezonde maaltijd.

Stap 2: Bak de pompoen

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout, peper en chili poeder toe en bak 2-3 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog 5-7 minuten, of totdat de pompoen zacht is.

Stap 3: Voeg de rest van de ingrediënten toe

Voeg de groene erwten, kikkererwten, abrikozen, pijnboompitten, peterselie, koriander en amandelen toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg de couscous toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 4: Serveer

Verdeel de couscous met pompoen over 4 borden en garneer met extra peterselie en amandelen. Serveer direct.

Kooktips

  • Vervang de pompoen door andere groenten zoals wortelen, courgette of aubergine.
  • Vervang de kikkererwten door andere peulvruchten zoals linzen of bonen.
  • Vervang de abrikozen door ander gedroogd fruit zoals rozijnen of dadels.
  • Vervang de pijnboompitten door andere noten zoals walnoten of amandelen.

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Conclusie

Couscous met pompoen is een heerlijke vegetarische maaltijd die gemakkelijk te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een smakelijke maaltijd. Probeer ook andere groenten, peulvruchten, gedroogd fruit en noten om de maaltijd nog lekkerder te maken.

Bronnen: BBC Good Food , The Spruce Eats