Mango Lassi is een heerlijk, zoet en romig drankje dat wordt gemaakt met mango, yoghurt en melk. Het is een populaire drank in India en het Midden-Oosten. Het is een perfecte manier om je dag te beginnen of om je maaltijd af te sluiten. Met dit recept van Anna Meyer kun je het in slechts 10 minuten maken.
Ingrediënten
- 1 kleine mango, geschild en in stukjes gesneden
- 1 kopje Griekse yoghurt
- 1/2 kopje melk
- 2 eetlepels honing
- 1/2 theelepel kardemompoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel vanille-extract
- 1/4 theelepel citroensap
Instructies
- Doe de mango, yoghurt, melk, honing, kardemom, zout, kaneel, gember, nootmuskaat, vanille-extract en citroensap in een blender.
- Mix alles tot een gladde, romige textuur.
- Schenk de mango lassi in glazen en garneer met wat kardemom.
- Serveer direct.
Kooktijd
Kooktijd: 10 minuten
Mango Lassi is een heerlijke Indiase drank die je gemakkelijk thuis kunt maken. Anna Meyer heeft een recept gedeeld waarmee je deze heerlijke drank kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke drank! Probeer ook eens de no bake cheesecake zonder gelatine of de smores uit de oven .
Kooktips
- Gebruik rijpe mango's voor het beste resultaat.
- Voeg meer of minder honing toe naar smaak.
- Voeg wat ijsblokjes toe als je een koude versie wilt.
- Voeg wat kokosmelk toe voor een romigere textuur.
Conclusie
Mango Lassi is een heerlijk, zoet en romig drankje dat je in slechts 10 minuten kunt maken. Het is een perfecte manier om je dag te beginnen of om je maaltijd af te sluiten. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke drank!
Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.