• Hoofdgerechten

Romige rijstschotel met kip - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen zal waarderen, dan is dit recept van Anna Meyer voor een romige rijstschotel met kip precies wat je zoekt. Het is een heerlijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Met de juiste ingrediënten en de juiste bereidingswijze kun je een heerlijke maaltijd op tafel zetten die iedereen zal waarderen.

Romige rijstschotel met kip

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 gram rijst
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin zijn. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst toe en laat het geheel 10 minuten koken. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de schotel in 20 minuten gaar. Garneer de schotel met de peterselie en serveer direct.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een romige rijstschotel met kip. Deze schotel is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Je kunt de kip kant-en-klaar kopen of zelf maken. Als je zelf pindakaas maakt, kun je zelf pindakaas maken ah . Als je koolhydraatarm wilt wokken met kip, kun je koolhydraatarm wokken met kip proberen.

Kooktips

  • Gebruik kippenbouillon uit een blokje of een pot voor een extra smaakvolle schotel.
  • Vervang de kipfilet door kipdrumsticks voor een andere smaak.
  • Vervang de kookroom door kokosmelk voor een exotische smaak.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze romige rijstschotel met kip is ongeveer 30 minuten.

Conclusie

Dit recept van Anna Meyer voor een romige rijstschotel met kip is een heerlijk gerecht dat iedereen zal waarderen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Met de juiste ingrediënten en de juiste bereidingswijze kun je een heerlijke maaltijd op tafel zetten die iedereen zal waarderen.

Romige rijstschotel met kip

Voor meer informatie over het koken van kip, bekijk deze Allerhande-gids en deze Kookjijmee-gids .