• Hapjes en snacks

Bruschetta met Ansjovis - Een heerlijke Italiaanse snack

Ingrediëntcalculator

Bruschetta met ansjovis is een heerlijke Italiaanse snack die je in een mum van tijd klaar hebt. Volg de stappen van Anna Meyer, de Nederlandse chef-kok, en je hebt binnen een half uur een heerlijke snack op tafel. De ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en de bereiding is eenvoudig. Lees hieronder hoe je deze heerlijke snack klaarmaakt.

Bruschetta met ansjovis

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ansjovis
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de sneetjes witbrood op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie. Bak de sneetjes in de oven gedurende 10 minuten. Haal de sneetjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Bruschetta met Ansjovis is een heerlijke Italiaanse snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond alternatief voor chips en andere snacks. Het is eenvoudig te bereiden en je kunt er verschillende smaken aan toevoegen. Je kunt het serveren als voorgerecht of als snack tijdens een feestje. Probeer ook eens ovenschotel met pompoen en prei of recept toad in the hole .

bruschettas-met-ansjovis_v

Meng de ansjovis, kappertjes, peterselie, knoflook, zout en peper in een kom. Verdeel het mengsel over de sneetjes witbrood. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de bruschetta nog eens 5 minuten. Haal de bruschetta uit de oven en serveer direct.

Tips van Anna Meyer

  • Gebruik vers brood voor de beste smaak.
  • Vervang de ansjovis door tonijn als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg wat geraspte kaas toe voor extra smaak.

Met deze stappen van Anna Meyer heb je binnen een half uur een heerlijke snack op tafel. Probeer deze Bruschetta met Ansjovis en geniet van de heerlijke smaak. Wil je meer weten over Italiaanse gerechten? Lees dan hier meer over de Italiaanse keuken.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, de Nederlandse chef-kok. Zij heeft jarenlange ervaring met het bereiden van Italiaanse gerechten. Volg haar stappen en je hebt binnen een half uur een heerlijke snack op tafel.