• Hoofdgerechten

Toad in the Hole - Een klassieke Engelse maaltijd maken

Ingrediëntcalculator

Toad in the Hole is een klassieke Engelse maaltijd die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit een deeglaag met worstjes erin. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen zal smaken. Met deze stap-voor-stap instructies kun je een heerlijke Toad in the Hole maken.

Toad in the hole

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 6 worstjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, eieren, melk, zout en bakpoeder in een kom. Roer het deeg goed door elkaar totdat het een glad deeg is. Laat het deeg dan 10 minuten rusten.

Stap 2: Bakken

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Plaats de worstjes in de ovenschaal. Giet het deeg over de worstjes en zorg ervoor dat het deeg de worstjes bedekt. Bak het gerecht dan in de oven gedurende 25-30 minuten.

Toad in the Hole is een klassieke Engelse maaltijd die bestaat uit worstjes die in een deeglaag worden gebakken. Het is een eenvoudig en lekker gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Serveer het met groenten en aardappelpuree voor een heerlijke maaltijd. Als je geen zin hebt om het zelf te maken, kun je ook kiezen voor een ijstaart kant en-klaar of een griekse kip in tomatensaus .

Stap 3: Serveren

Haal het gerecht uit de oven en laat het afkoelen. Serveer de Toad in the Hole met een salade of groenten. Geniet van je maaltijd!

Tips

  • Je kunt ook andere soorten worstjes gebruiken, zoals bratwurst of kipworstjes.
  • Je kunt ook andere kruiden toevoegen aan het deeg, zoals knoflookpoeder of paprikapoeder.
  • Je kunt ook andere soorten kaas toevoegen aan het deeg voor extra smaak.

Toad in the Hole is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. Met deze stap-voor-stap instructies kun je een heerlijke Toad in the Hole maken. Vergeet niet om de tips te volgen voor extra smaak. Geniet van je maaltijd!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij heeft jarenlange ervaring in het koken van klassieke Engelse gerechten.