• Ontbijt

Glutenvrije Pannenkoeken - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een lekker en eenvoudig recept voor glutenvrije pannenkoeken, dan is dit het recept voor jou. Deze glutenvrije pannenkoeken zijn gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Met dit recept kun je in een handomdraai heerlijke glutenvrije pannenkoeken maken.

Glutenvrije pannenkoeken

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrij meel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 liter melk
  • 2 eetlepels boter

Bereidingswijze

Begin met het mengen van het meel, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg vervolgens de eieren toe en meng alles goed. Voeg dan de melk toe en meng alles tot een glad beslag. Voeg als laatste de boter toe en meng alles goed.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor glutenvrije pannenkoeken. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een gezond en lekker ontbijt of snack. Je kunt het ook gebruiken als basis voor andere gerechten zoals citroen cake met lemon curd of is een italiaanse bol gezond .

Verwarm vervolgens een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat boter toe aan de pan en giet een klein beetje van het beslag in de pan. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.

Kooktijd

Het duurt ongeveer 5 minuten om de pannenkoeken te bakken.

Kooktips

  • Gebruik een goede kwaliteit meel voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra boter toe aan de pan als de pannenkoeken aan het bakken zijn.
  • Gebruik een kleinere pan voor kleinere pannenkoeken.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je in een handomdraai heerlijke glutenvrije pannenkoeken maken. Het is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken. Vergeet niet om de kooktips te volgen voor het beste resultaat.

Bewaren via Pinterest glutenvrije pannenkoeken

Bronnen: Anna Meyer, Glutenvrije Markt