• Hapjes en snacks

Knapperige Samosa met Gehakt - Een Heerlijke Indiase Snack

Ingrediëntcalculator

Door Anna Meyer

Knapperige samosa met gehakt

Samosa's zijn een heerlijke Indiase snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze knapperige samosa met gehakt is een heerlijke snack die je in slechts 30 minuten kunt maken. Volg onze stap-voor-stap instructies en maak deze heerlijke snack in een handomdraai.

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1 pakje samosa deeg
  • 1 ei, geklopt

Instructies

Stap 1: Bereid het gehakt

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder, garam masala, chili poeder en zout toe en bak nog een paar minuten. Voeg de koriander toe en roer goed door. Laat het gehaktmengsel afkoelen.

Knapperige Samosa met Gehakt is een heerlijke Indiase snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze knapperige samosa's zijn gevuld met gehakt, kruiden en groenten en worden geserveerd met een dip van yoghurt en tamarinde. Het is een perfecte snack voor een feestje of als tussendoortje. Probeer ook eens een hartige taart ham kaas of hoe lang risotto bewaren als je op zoek bent naar een andere lekkere snack.

Stap 2: Maak de samosa's

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het samosa deeg uit en snijd het in 8 stukken. Leg een stuk deeg op een met bloem bestoven werkvlak en druk het lichtjes aan. Leg een eetlepel gehaktmengsel in het midden van het deeg en vouw het deeg dicht. Druk de randen goed aan met je vingers. Herhaal dit met de rest van het deeg. Bestrijk de samosa's met het geklopte ei. Bak de samosa's in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Tips

  • Je kunt de samosa's ook in de airfryer bakken. Bak ze gedurende 10-15 minuten op 180 graden Celsius.
  • Je kunt de samosa's ook in de olie bakken. Bak ze gedurende 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  • Je kunt de samosa's ook invriezen. Laat ze eerst afkoelen en leg ze dan in een luchtdichte zak. Bewaar ze maximaal 3 maanden in de vriezer.

Conclusie

Knapperige samosa's met gehakt zijn een heerlijke Indiase snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg onze stap-voor-stap instructies en maak deze heerlijke snack in slechts 30 minuten. Probeer deze knapperige samosa's met gehakt en geniet van de heerlijke smaak!

Meer informatie over Indiase snacks vind je op IndianFoodRecipes.net en TheSpruceEats.com .