• Bijgerechten

Boemboe Rendang - Een heerlijke Indonesische klassieker

Ingrediëntcalculator

Boemboe Rendang is een heerlijke Indonesische klassieker die je eenvoudig thuis kunt maken. Volg de stappen van chef Anna Meyer en maak deze heerlijke maaltijd in een mum van tijd. Boemboe Rendang is een heerlijke combinatie van kruiden, specerijen en kokosmelk. Het is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt genieten.

Boemboe rendang

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels gember, fijngesneden
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketoembar, gemalen
  • 2 eetlepels kurkuma, gemalen
  • 2 eetlepels koriander, gemalen
  • 2 eetlepels komijn, gemalen
  • 2 eetlepels laos, gemalen
  • 2 eetlepels trassi, gemalen
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 2 eetlepels tamarinde
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels zout

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, gember, sambal oelek, ketoembar, kurkuma, koriander, komijn, laos, trassi, palmsuiker en tamarinde toe. Bak de kruiden en specerijen op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de runderlappen toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.

Boemboe Rendang is een heerlijke Indonesische klassieker die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een kruidige, zoete en pittige saus die wordt gemaakt met kokosmelk, rode peper, knoflook, gember, uien, koriander en citroensap. Het is een heerlijke saus die je kunt serveren met rijst, maar ook met pasta aubergine of gevulde paprika bbq mozzarella . Boemboe Rendang is een echte aanrader voor iedereen die van een pittige maaltijd houdt!

Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel op laag vuur gedurende 45 minuten zachtjes koken. Voeg het zout toe en laat het geheel nog 10 minuten koken. Serveer de Boemboe Rendang met rijst of naanbrood.

Kooktips

  • Gebruik voor de Boemboe Rendang verse kruiden en specerijen voor de beste smaak.
  • Voeg meer of minder sambal oelek toe naar smaak.
  • Vervang de runderlappen door kip of varkensvlees.

Boemboe Rendang is een heerlijke Indonesische klassieker die je eenvoudig thuis kunt maken. Volg de stappen van chef Anna Meyer en maak deze heerlijke maaltijd in een mum van tijd. Boemboe Rendang is een heerlijke combinatie van kruiden, specerijen en kokosmelk. Geniet van deze heerlijke maaltijd met je hele gezin.

boemboe rendang www.leukerecepten.nl

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een gerenommeerde Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.