• Bakrecepten

Pindarotsjes maken: een recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Pindarotsjes zijn een heerlijk gebakje dat je in een handomdraai klaar hebt. Deze kleine koekjes zijn een favoriet bij veel mensen. Met dit recept van Anna Meyer kun je de lekkerste pindarotsjes maken.

Pindarotsjes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram pinda's

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, melk, bakpoeder en vanille extract in een kom. Kneed het deeg goed door. Voeg de pinda's toe en kneed het deeg nog een keer goed door.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Pindarotsjes. Deze kleine, gefrituurde snacks zijn een lekkere traktatie voor elke gelegenheid. Het recept is eenvoudig en het resultaat is een knapperig, smaakvol gerecht. Probeer het eens met een van de andere heerlijke recepten van Anna Meyer, zoals de kikkererwten schotel lekker en simpel of de kip gyros met tzatziki .

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Steek met een koekvormpje kleine rondjes uit het deeg. Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de pindarotsjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat de pindarotsjes afkoelen op een rooster.

Tips

  • Je kunt de pindarotsjes ook met andere noten maken. Probeer bijvoorbeeld walnoten, amandelen of hazelnoten.
  • Je kunt de pindarotsjes ook met chocolade maken. Voeg hiervoor een paar eetlepels cacaopoeder toe aan het deeg.
  • Je kunt de pindarotsjes ook met kaneel maken. Voeg hiervoor een theelepel kaneel toe aan het deeg.

Klaar!

Je pindarotsjes zijn klaar! Geniet van deze heerlijke koekjes. Je kunt de pindarotsjes ook bewaren in een luchtdichte trommel. Zo blijven ze langer vers.

Met dit recept van Anna Meyer kun je de lekkerste pindarotsjes maken. Probeer het recept eens uit en geniet van deze heerlijke koekjes.

Voor meer recepten van Anna Meyer kun je hier terecht.