• Hoofdgerechten

Zoete Aardappel Stamppot Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Door Anna Meyer

Zoete aardappel stamppot

Stamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat gemaakt wordt van aardappelen, groenten en vlees. Deze versie van stamppot is gemaakt met zoete aardappelen en is klaar in slechts 30 minuten. Het is een heerlijk gerecht dat je hele gezin zal smaken.

De zoete aardappel stamppot is een heerlijk en gezond recept dat klaar is in slechts 30 minuten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Het is een combinatie van zoete aardappel, ui, knoflook, kruiden en kruidenboter. Het is een heerlijke maaltijd die je gezin zal waarderen. Als je op zoek bent naar een lekker toetje, probeer dan de gekarameliseerde ananas met ijs of stoofperen ijs met kletskoppen .

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram gerookte spek, in blokjes gesneden
  • 400 gram kool, in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels verse bieslook, gehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en bestrooi met wat zout en peper. Bak de aardappelen in de oven gedurende 20 minuten.

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en spek toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de kool toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de peterselie, bieslook, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

Voeg de gebakken zoete aardappelen toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de stamppot nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer de stamppot met wat extra peterselie en bieslook.

Tips

  • Je kunt de stamppot ook maken met gewone aardappelen in plaats van zoete aardappelen.
  • Je kunt de stamppot ook maken met andere groenten zoals wortelen, prei of bloemkool.
  • Je kunt de stamppot ook maken met andere soorten vlees zoals kip, gehakt of worst.

Conclusie

Zoete aardappel stamppot is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je hele gezin zal smaken. Het is klaar in slechts 30 minuten en met een paar eenvoudige ingrediënten. Probeer het recept vandaag nog en geniet van de smaak!

Zoete aardappel stamppot

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.