• Hoofdgerechten

Bieten Quiche Recept - Klaar in 45 Minuten

Ingrediëntcalculator

Het is tijd om je kookkunsten te laten zien met dit heerlijke bieten quiche recept van Anna Meyer. Klaar in 45 minuten en een echte aanrader voor een gezonde lunch of diner. Deze quiche is een heerlijke combinatie van zoete bieten, knapperige bacon en een romige kaas.

Bieten quiche

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 2 eetlepels koud water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 gram gekookte bieten, in plakjes gesneden
  • 100 gram bacon, in stukjes gesneden
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Begin met het maken van de deeg. Doe de bloem in een kom en voeg de koude boter toe. Kneed het deeg met je vingers tot het een kruimelig deeg wordt. Voeg het koude water toe en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het in de koelkast voor 30 minuten.

Probeer deze heerlijke bieten quiche recept - klaar in 45 minuten! Deze quiche is een perfecte maaltijd voor een zondagmiddag. Het is een eenvoudig recept dat je met gemak kunt maken. Het is een lekkere combinatie van bieten, kaas en eieren. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen zoals groenten, ham of spek. Probeer ook eens recept courgette gehakt champignons of zit er suiker in citroen .

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de bieten, bacon en kaas toe en bak het geheel nog 5 minuten.

Rol het deeg uit en bekleed een quichevorm. Giet het bietenmengsel in de quichevorm en verdeel het gelijkmatig. Klop de eieren, slagroom, peterselie, zout en peper in een kom. Giet het eimengsel over het bietenmengsel. Bak de quiche in de oven voor 30-35 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.

Tips

  • Vervang de bacon door gerookte kip voor een vegetarische versie.
  • Voeg wat extra kaas toe voor een extra romige smaak.
  • Gebruik verse bieten in plaats van gekookte bieten voor een frisse smaak.

Conclusie

Dit bieten quiche recept is een heerlijke combinatie van zoete bieten, knapperige bacon en een romige kaas. Het is een eenvoudig recept dat klaar is in 45 minuten. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak.

Bieten-quiche

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food .