• Bijgerechten

Recept voor Bechamelsaus - Klaar in 10 Minuten

Ingrediëntcalculator

Bechamelsaus is een klassieke saus die je in slechts 10 minuten kunt maken. Volg dit recept voor een heerlijke bechamelsaus met de juiste ingrediënten en tips van chef Anna Meyer.

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Smelt de boter in een andere pan en voeg de bloem toe. Roer de bloem en boter samen tot een glad mengsel. Voeg de warme melk toe en roer tot een glad mengsel. Voeg het zout en de peper toe en roer tot alles goed gemengd is. Laat de saus 5 minuten koken en roer regelmatig. Haal de saus van het vuur en gebruik direct.

Bechamelsaus is een heerlijke saus die je in slechts 10 minuten klaar kunt maken. Het is een basis ingrediënt voor veel gerechten, zoals lasagne, macaroni en kaas, en kan ook worden gebruikt om andere gerechten te verrijken. Probeer het recept voor Bechamelsaus en maak je maaltijd nog lekkerder!

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, probeer dan eens chocolade muffins met zelfrijzend bakmeel of paksoi recepten met vis . Geniet van je maaltijd!

Kooktijd

De kooktijd voor deze saus is ongeveer 10 minuten.

Tips van chef Anna Meyer

  • Voeg wat geraspte kaas toe voor een extra smaak.
  • Voeg wat mosterd toe voor een extra pittige smaak.
  • Voeg wat knoflookpoeder toe voor een extra knoflooksmaak.

Met deze tips van chef Anna Meyer kun je een heerlijke bechamelsaus maken. Volg het recept en je hebt binnen 10 minuten een heerlijke saus klaar. Geniet ervan!

bechamel-saus

Bronnen: The Spruce Eats , All Recipes