• Bakrecepten

Zomerse Aardbeiencake - Een heerlijke taart met verse aardbeien

Ingrediëntcalculator

De zomer is de perfecte tijd om te genieten van heerlijke aardbeien. Wat is er dan lekkerder dan een zomerse aardbeiencake? Deze taart is gemaakt met verse aardbeien en is een echte traktatie. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke taart.

Zomerse aardbeiencake

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 500 gram aardbeien
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, bakpoeder en suiker in een kom. Voeg de eieren, melk en olie toe en mix het geheel tot een glad beslag. Vet een springvorm in en giet het beslag erin. Was de aardbeien en verdeel ze over de taart. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

De zomerse aardbeiencake is een heerlijke taart met verse aardbeien. Deze taart is perfect voor een zomerse picknick of als dessert na een maaltijd. Het is een lekker en gezond alternatief voor andere zoete desserts. De taart is gemakkelijk te maken en heeft een heerlijke smaak. Probeer het eens en geniet van deze heerlijke taart!

Als je op zoek bent naar meer gezonde zomerse recepten, dan kun je ook zelf koolhydraatarme granola maken of een pasta salade met avocado proberen. Geniet van de zomer met deze heerlijke recepten!

Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik verse aardbeien voor de beste smaak.
  • Vet de springvorm goed in om te voorkomen dat de taart aan de randen aanbakt.
  • Controleer of de taart gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar.

Met deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je een heerlijke zomerse aardbeiencake maken. Geniet van deze heerlijke taart met verse aardbeien.

Schema Markup

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food