• Hoofdgerechten

Zoete Aardappel Lasagne - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De zoete aardappel lasagne is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een lekker en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. In dit artikel leer je hoe je deze heerlijke zoete aardappel lasagne kunt maken.

Zoete aardappel lasagne

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram lasagnebladen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Voeg de zoete aardappel plakjes toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zoete aardappel lasagne. Het is een vegetarisch gerecht dat gemakkelijk te maken is en heerlijk smaakt. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Het recept bevat zoete aardappel, courgette, paprika, ui, knoflook, tomatensaus en kaas. Je kunt ook andere groenten toevoegen om het gerecht nog lekkerder te maken. Probeer ook eens risotto met groene groenten of knoflooksaus van de shoarmazaak als bijgerecht.

Lasagne samenstellen

Vet een ovenschaal in met wat olie. Begin met een laag lasagnebladen, gevolgd door een laag saus. Voeg hierna een laag ricotta en een laag geraspte kaas toe. Herhaal dit proces totdat je geen ingrediënten meer hebt. Eindig met een laag lasagnebladen en bestrooi de bovenkant met wat geraspte kaas. Bak de lasagne in de oven gedurende 25 minuten.

Tips

  • Je kunt de lasagne ook met spinazie maken. Voeg hiervoor een paar handen spinazie toe aan de saus.
  • Je kunt de lasagne ook met gehakt maken. Voeg hiervoor 200 gram gehakt toe aan de saus.
  • Je kunt de lasagne ook met courgette maken. Voeg hiervoor 2 courgettes, in dunne plakjes gesneden, toe aan de saus.

Conclusie

De zoete aardappel lasagne is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd. Probeer ook eens de andere varianten van deze lasagne, zoals met spinazie, gehakt of courgette. Vergeet niet om de lasagne af te maken met wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.