• Hoofdgerechten

Zelfgemaakte Loempia's - Een recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een lekker en eenvoudig recept voor zelfgemaakte loempia's, dan is dit recept van Anna Meyer precies wat je zoekt. Anna Meyer is een Nederlandse chef-kok die bekend staat om haar creatieve en smaakvolle gerechten. Met dit recept kun je eenvoudig zelfgemaakte loempia's maken die heerlijk smaken.

Zelfgemaakte loempia’s

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel chili poeder
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pak loempiavellen
  • 1 ei, geklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de kipfilet, sojasaus, oestersaus, sesamolie, gember, knoflook, suiker, zout, peper, chili poeder, koriander, citroensap en olijfolie in een kom. Roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel minstens 30 minuten marineren.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zelfgemaakte loempia's. Deze loempia's zijn gemaakt met een knapperige buitenkant en een heerlijke vulling van kip, groenten en kruiden. Het is een lekker en gezond alternatief voor de kant-en-klare loempia's die je in de winkel kunt kopen.

Als je de zelfgemaakte loempia's van Anna Meyer wilt maken, heb je een aantal ingrediënten nodig. Je hebt onder andere bloem, kip, ui, knoflook, paprika, wortel, sojasaus en kruiden nodig. Als je deze ingrediënten hebt, kun je aan de slag met het maken van de loempia's.

Naast de zelfgemaakte loempia's van Anna Meyer, kun je ook andere lekkere recepten van haar proberen. Probeer bijvoorbeeld haar havermoutkoekjes met appel en rozijnen of groente in pasta pesto . Geniet van deze heerlijke recepten!

Leg een loempiavel op een schoon werkvlak. Leg een lepel van het kipmengsel in het midden van het vel. Vouw het vel dicht en druk de randen goed aan. Bestrijk de loempia's met het geklopte ei. Bak de loempia's in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Tips

  • Je kunt de loempia's ook in de pan bakken. Verwarm wat olie in een pan en bak de loempia's gedurende 5-7 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Je kunt de loempia's ook invriezen. Leg de loempia's op een bakplaat en vries ze in. Zodra ze bevroren zijn, kun je ze in een luchtdichte zak doen en ze tot 3 maanden invriezen.
  • Je kunt de loempia's ook in de oven opwarmen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg de loempia's op een bakplaat. Bak de loempia's gedurende 10-15 minuten, of totdat ze warm zijn.

Kooktijd

Kooktijd: 15-20 minuten

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je eenvoudig zelfgemaakte loempia's maken die heerlijk smaken. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak van de zelfgemaakte loempia's!

Meer informatie over het maken van loempia's vind je op Kookidee.nl en AH.nl.