• Hoofdgerechten

Risotto met mango en rode peper - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Risotto met mango en rode peper is een heerlijke combinatie van smaken die je zeker zal bevallen. Deze heerlijke maaltijd is een creatieve manier om risotto te maken. Het is een recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. In dit artikel leer je hoe je dit heerlijke gerecht kunt maken.

Risotto met mango en rode peper

Ingrediënten

  • 200 gram risotto rijst
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • 1 rode peper, in dunne ringen gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de risotto rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken, voeg dan de mango en rode peper toe. Laat het geheel nog 10 minuten koken. Voeg de boter toe en roer goed door. Verdeel het geheel over 4 ovenschaaltjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaaltjes in de oven en bak de risotto 10 minuten. Serveer de risotto met mango en rode peper direct.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Risotto met mango en rode peper. Deze smaakvolle combinatie is een geweldige manier om je maaltijd op te vrolijken. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je kunt de mango en rode peper naar smaak aanpassen.

Je begint met het koken van de rijst. Voeg vervolgens de mango en rode peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten koken. Serveer de risotto met wat extra mango en rode peper als garnering.

Probeer ook eens andere recepten van Anna Meyer, zoals hoe snij je aubergine of pizza met groene asperges . Geniet van je maaltijd!

Kooktijd

De totale kooktijd voor dit recept is ongeveer 30 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse mango en rode peper voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra Parmezaanse kaas toe als je van kaas houdt.
  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals paprika of courgette.

Dit heerlijke recept van Anna Meyer voor risotto met mango en rode peper is een heerlijke combinatie van smaken. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke maaltijd. Vergeet niet om de kooktips te volgen voor het beste resultaat.

Met dit heerlijke recept van Anna Meyer voor risotto met mango en rode peper kun je een heerlijke maaltijd maken. Volg de stappen en kooktips voor het beste resultaat. Vergeet niet om de kooktijd in acht te nemen. Geniet van je maaltijd!

Bronnen

Meer informatie over risotto: BBC Good Food
Meer informatie over Anna Meyer: Anna Meyer