• Hoofdgerechten

Visspies met Basilicumsaus - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Visspies met basilicumsaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. De combinatie van de zachte visspies met de romige basilicumsaus is een ware traktatie. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Visspies met basilicumsaus

Ingrediënten

  • 500 gram visspies
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 kopje room
  • 1/4 kopje basilicumblaadjes, gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de visspies op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, knoflook, oregano, basilicum, zout en peper.
  3. Bak de visspies in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de visspies gaar zijn.
  4. Verwarm de room in een kleine pan op middelhoog vuur.
  5. Voeg de basilicumblaadjes toe en kook gedurende 5 minuten, of totdat de saus licht begint te binden.
  6. Giet de saus over de visspies en serveer.

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Visspies met Basilicumsaus. Deze saus is gemaakt van basilicum, olijfolie, citroensap, knoflook en peper. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren met gezonde eiersalade met avocado of gerookte kipsalade met ananas . Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak!

Kooktips

  • Gebruik verse basilicumblaadjes voor de beste smaak.
  • Vervang de visspies door kabeljauw, zalm of tonijn als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe aan de saus voor extra smaak.

Conclusie

Visspies met basilicumsaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. De combinatie van de zachte visspies met de romige basilicumsaus is een ware traktatie. Probeer dit recept van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Anna Meyer's website.