• Pastasalade

Zomerse ​koude ​pastasalade

Ingrediëntcalculator

Ingrediënten:

  • 250g pasta (bijvoorbeeld fusilli of penne)
  • 150g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 100g feta kaas, in blokjes
  • 50g zwarte olijven, gehalveerd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum, gehakt

Instructies:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna af met koud water. Laat goed uitlekken.
  2. In een grote kom, combineer de pasta met cherrytomaten, komkommer, paprika, feta, en olijven.
  3. In een aparte kom, meng olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, zout en peper. Giet deze dressing over de pastasalade en meng goed.
  4. Garneer met verse basilicum vlak voor het serveren.
  5. Zet de pastasalade minstens 1 uur in de koelkast om te koelen en de smaken te laten mengen.

Handige tips:

  • Experimenteer met andere groenten zoals artisjokharten of geroosterde rode paprika voor extra smaak.
  • Voeg gegrilde kip of tonijn toe voor een vullendere salade.
  • De salade kan een dag van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard, ideaal voor picknicks of bijeenkomsten.

Samenvatting: Deze verfrissende zomerse koude pastasalade is de perfecte maaltijd voor warme dagen. Het is licht, gezond en zit vol met verse groenten. Serveer het als een lichte lunch of als bijgerecht bij een barbecue. Geniet ervan!