• Bakrecepten

Speculaas Crumble Taart - Een heerlijke Nederlandse traktatie

Ingrediëntcalculator

Speculaas is een typisch Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Deze heerlijke traktatie is een favoriet bij veel mensen. Met deze recept van chef Anna Meyer kun je een heerlijke Speculaas Crumble Taart maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke taart.

Speculaas crumble taart

Ingrediënten

  • 200 gram speculaaskruiden
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram amandelschaafsel

Instructies

Stap 1: De bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, suiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot een glad geheel. Vet een springvorm in en druk het deeg in de vorm. Bak de bodem in de oven gedurende 20 minuten.

Speculaas Crumble Taart is een heerlijke Nederlandse traktatie die je eenvoudig thuis kunt maken. Deze taart is gemaakt van speculaas, een kruidige koek die in Nederland populair is. De taart is gevuld met een kruidige crumble en afgewerkt met een laagje slagroom. Het is een heerlijke traktatie die je met familie en vrienden kunt delen.

Als je deze taart thuis wilt maken, heb je een aantal ingrediënten nodig. Je hebt speculaas, boter, suiker, bloem, melk, eieren, kaneel en een snufje zout nodig. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals rozijnen of noten, om de taart nog lekkerder te maken.

Als je de taart hebt gemaakt, kun je deze serveren met een lekkere knoflooksoep herman den blijker of zelfgemaakte kerstkoekjes zelf gebakken koekjes bewaren . Deze taart is een heerlijke traktatie die je met familie en vrienden kunt delen.

Stap 2: De vulling

Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de speculaaskruiden toe en meng goed. Giet het mengsel over de gebakken bodem en strooi het amandelschaafsel erover. Bak de taart nogmaals gedurende 25 minuten in de oven.

Stap 3: Afwerken

Laat de taart afkoelen en serveer de taart met een bolletje vanille-ijs. Geniet van deze heerlijke Nederlandse traktatie!

Tips

  • Gebruik verse speculaaskruiden voor de beste smaak.
  • Vervang de amandelschaafsel door walnoten of hazelnoten.
  • Vervang de boter door margarine als je een veganistisch recept wilt maken.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten

Conclusie

Speculaas Crumble Taart is een heerlijke Nederlandse traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke taart. Vergeet niet om de taart af te werken met een bolletje vanille-ijs!

speculaas crumble taart

Bronnen

Meer informatie over Nederlandse gerechten: Nederlandse Keuken
Meer informatie over chef Anna Meyer: Anna Meyer