• Hoofdgerechten

Zoete Aardappel Raita - Een heerlijke Indiase salade

Ingrediëntcalculator

De Zoete Aardappel Raita is een heerlijke Indiase salade die een perfecte aanvulling is op elke maaltijd. Deze salade is gemaakt met zoete aardappelen, yoghurt en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De Zoete Aardappel Raita is een lekkere en gezonde optie voor vegetariërs en veganisten.

Zoete aardappel raita

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 kopje yoghurt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak de zoete aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten. Laat de zoete aardappelen afkoelen.

De Zoete Aardappel Raita is een heerlijke Indiase salade die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van zoete aardappel, yoghurt, komkommer, koriander en kaneel. De salade is een perfecte aanvulling op een Indiase maaltijd, maar ook een lekkere snack. Probeer het eens met pasta met ricotta en gehakt of stoofpotje kip met abrikozen !

Meng de yoghurt met de komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, zout en peper. Voeg de afgekoelde zoete aardappelblokjes toe aan de yoghurt en meng alles goed door elkaar. Voeg de gehakte koriander toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

Serveer de Zoete Aardappel Raita direct of laat het afkoelen in de koelkast. De salade is het lekkerst als hij koud wordt geserveerd.

Kooktips

  • Je kunt de Zoete Aardappel Raita ook serveren als dip met crackers of chips.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan de salade als je van pittig eten houdt.
  • Je kunt de salade ook maken met gekookte zoete aardappelen in plaats van gebakken.

De Zoete Aardappel Raita is een heerlijke salade die een perfecte aanvulling is op elke maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Probeer deze salade vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.